پرسشهای متداول
تعداد بازدید:۶۹۶آخرین ویرایش: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸
چگونه می توان از خارج دانشگاه به منایع اطلاعاتی مشترک دسترسی داشت؟
در دانشگاه برای این نوع دسترسی کاربر خارج از دانشگاه به منابع مشترک، از طریق نصب VPN امکانپذیر است، که راهنمای نصب آن در سایت کتابخانه های مرکزی و الکترونیک هست. در صورت برزو مشکل کارشناسان سایت IT , کتابخانه پاسخگو هستند.
دسته بندی نوع منابع در سایت هست یا خیر؟
بله در فیلد معرفی منابع الکترونیک ، دسته بندی موضوعی منایع وجود دارد.
آیا در محیط دانشگاه نیز باید از VPN استفاده کرد؟
خیر نیازی به VPN نیست با کلیک مستقیم بر روی هر منبع و یا ورود آدرس الکترونیک منبع مورد اشتراک دانشگاه می توان از منبع مشترک استفاده کرد.
چگونه می توان از فهرست مجله ها و کتابهای الکترونیک قابل دسترس در دانشگاه های علوم پزشکی کشور مطلع شد؟
سامانه منبع یاب به آدرس http://rsf.research.ac.ir امکان دسترسی به فهرست مجله ها، کتاب ها، راهنما های بالینی و پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس در دانشگاه های علوم پزشکی را فراهم می کند. طبقه بندی موضوعی منابع و پایگاه ها و ارائه شاخص های استنادی و رتبه بندی مجله ها از دیگر امکانات این سامانه است.
چگونه می توان به شاخص های رتبه بندی مجله ها دسترسی پیدا کرد؟
شاخص هایی که برای رتبه بندی مجلات مقبولیت بیشتری دارند، عبارت انداز: 1- ضریب تاثیر (IF) مجلات در پایگاه JCR) Journal Citation Reports) برای مجلات نمایه شده در Web of Scienece ارائه می شود. 2- شاخص SJR توسط پایگاه اسکوپوس محاسبه می گردد و در سایت Scimagor ارائه می شود. شاخص SNIP نیز برای مجلات نمایه شده در پایگاه اسکوپوس ارائه می شود و به معنی ضریب تاثیر متناسب شده بر اساس منابع است و از طریق پایگاه WWW.scimagor.com قایل دسترس است.
H-Index چیست؟ و چگونه می توان به شاخص اچ پژوهشگران دسترسی پیدا کرد؟
محاسبات شاخص اچ بر اساس میزان استناداتی که به آثار انتشار یافته توسط یک فرد یا گروهی از افراد داده شده صورت می گیرد. وقتی H-Index شخصی 4 است. یعنی این شخص حداقل 4 مقاله دارد که بر هر کدام از آن ها 4 بار استناد شده باشد. اچ ایندکس از طریق پایگاه های استنادی Web of Science, Scopus, Google Scholar قابل دسترس است.
کدام پایگاه دسترسی به پایان نامه ها را فراهم می کند؟
بانک اطلاعاتی پایان نامه های علوم پزشکی کشور (http://thesis.research.ac.ir)و پایگاه اطلاعات علمی ایران (https://ganj.irandoc.ac.ir) دسترسی به اطلاعات کتابشناختی پایان نامه های کشور را فراهم می کنند. همچنین دسترسی کاربران دانشگاه های علوم پزشکی به متن کامل پایان نامه های خارج از کشور از طریق پایگاه اطلاعاتی
ProQuest Dissertations & Theses فراهم است.
شیوه یافتن مجله مناسب برای انتشار مقاله انگلیسی چیست؟
ناشران بین المللی ابزارهای تحت وبی فراهم کرده اند که با بررسی چکیده مقاله، مجلات مناسب برای انتشار پیشنهاد می دهند. یک راه ساده برای دسترسی به این ابزارها، جستجوی عبارت journal finder در یکی از موتورهای کاوش وب است. همچنین سامانه منبع یاب (http://rsf.research.ac.ir) علاوه بر دسته بندی موضوعی مجلات تحت پوشش پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، شاخص های رتبه بندی و وضعیت نمایه شدن آن ها را در پایگاه های Web of Science, Pubmed, Scopus را نشان می دهد.
چگونه کلید واژه های مقاله بر اساس MESH تعین گردد؟
سر عنوان های موضوعی پزشکی Medical Subject Heading مجموعه واژگانی است که توسط کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده (NLM) ایجاد شده تا در نمایه سازی مقالات نشریات و فهرستگان کتاب های علوم زیستی به کار برده شود. کلید واژه مورد نظر را در اصلاحنامه MESH به آدرس www.pubmed.com/mesh جستجو نمود. نتایج بازیابی شده، کلید واژه های کنترل شده طبق اصلاحنامه MESH می باشند.